Πέμπτη

Το «Τρίτο Στεφάνι» ταξιδεύει στη Θεσσαλονίκη.

Πηγή: clickatlife.gr

Έρωτας, πόνος και ανθρώπινες αδυναμίες με φόντο τα σημαντικότερα πολιτικά και κοινωνικά γεγονότα της νεότερης Ελλάδας. Το «Τρίτο Στεφάνι» του Κώστα Ταχτσή, σε σκηνοθεσία του Σταμάτη Φασουλή, έχοντας ολοκληρώσει έναν επιτυχημένο κύκλο παραστάσεων στην Αθήνα, «ταξιδεύει» στη σκηνή του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, από τις 4 Ιανουαρίου.

Πέμπτη, 29 Δεκεμβρίου 2011

Η ιστορία δύο γυναικών, της Νίνας και της Εκάβης, που ένιωσαν τον πόνο, την έλλειψη, την απιστία και την προδοσία αλλά συνάμα δεν έχασαν τον αυτοσαρκασμό τους σε μία ζωή γεμάτη από οικογενειακές, κοινωνικές και πολιτικές αναταραχές: το «Τρίτο Στεφάνι», το μυθιστόρημα του 1962, που καθιέρωσε τον Κώστα Ταχτσή, ως έναν από τους σημαντικότερους λογοτέχνες της μεταπολεμικής Ελλάδας, σε θεατρική διασκευή των Σταμάτη Φασουλή και του Θανάση Νιάρχου, αναμένεται να καθηλώσει και τους θεατρόφιλους της Θεσσαλονίκης. Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους οι Νένα Μεντή και Φιλαρέτη Κομνηνού αναλαμβάνουν να φέρουν στην Ελλάδα του 2011 τις αυτοβιογραφικές μνήμες του Κώστα Ταχτσή.

Το «Τρίτο Στεφάνι», σκιαγραφεί μέσα από τις προσωπικές, μικρές ιστορίες των ηρώων του και με μια τόλμη πρωτόγνωρη για την εποχή του, το ιστορικό πλαίσιο που σφράγισε τη νεότερη Ελλάδα, από τον Μακεδονικό αγώνα, τους Βαλκανικούς πολέμους, μέχρι τον Β Παγκόσμιο και την Κατοχή. Το τρίτο στεφάνι της Νίνας, ο τελευταίος γάμος της με τον άνδρα της και γιο της Εκάβης, είναι το σημείο που η ιστορία ξεκινά και τελειώνει. Ο αγώνας για επιβίωση, οι απιστίες, η προδοσία, η σκληρότητα, ο πόνος και το χιούμορ σε στιγμές δύσκολες και αβάσταχτες, μέσα από δράματα οικογενειακά και προσωπικά, αντικατοπτρίζονται σε μνήμες βιωματικές του συγγραφέα.

Σκηνοθεσία: Σταμάτης Φασουλής, μουσική σύνθεση, επιμέλεια: Θοδωρής Οικονόμου, παίζουν: Νένα Μεντή, Φιλαρέτη Κομνηνού, Γιάννης Στάνκογλου, Τάνια Τρύπη και είκοσι ακόμη ηθοποιοί.

Πληροφορίες: Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Τετάρτη, Πέμπτη και Κυριακή στις 19:00, Παρασκευή και Σάββατο στις 20:00, Τιμές εισιτηρίων: 20 ευρώ (Δ Ζώνη), 25 ευρώ (Γ Ζώνη), 30 ευρώ (Β Ζώνη), 35 ευρώ (Α Ζώνη), 40 ευρώ (Διακεκριμένη Ζώνη), φοιτητικά 20 ευρώ, κρατήσεις εισιτηρίων: 2310 895938 - 9 και στο www.tch.gr , προπώληση : εκδοτήρια του ΟΜΜΘ, στο Μέγαρο (10:00 – 18:00), Πλατεία Αριστοτέλους (Δευτέρα, Τετάρτη, Σάββατο 10:00 – 15:30 / Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 10:00 – 14:00 & 17:30 – 20:00), Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

http://www.clickatlife.gr/story/theatro/to-trito-stefani-taksideuei-sti-thessaloniki?id=2114515

Ποιοι μας τιμούν και που...